vrijdag, mei 14, 2010

Wachten tot maandag

Hoi allemaal,

Vanmorgen vroeg gingen a-m en ik alweer naar het AvL voor de extra scan die nodig is om te beoordelen of er geopereerd kan worden.

De scan duurde heel lang dit keer. Reden was dat de MRI op zijn allergedetailleerdst moest. Hij duurde iets van 3 kwartier.

Daarna hebben we nog een gesprek gehad met een vervangende radiotherapeut (onze eigen was er weer niet) omdat a-m inmiddels pijn had onder ribben op de hoogte van de milt. Waarschijnlijk komt dit door de uitstraling van de tumor die op de 10e wervel zit.

Ook hebben we nog de 'aftekening' voor de bestraling laten bijwerken, omdat die alweer bijna weggesleten was. Het was dus weer een ouderwets lang dagje AvL.

Helaas heeft a-m steeds meer pijn, afgelopen nacht kon ze amper slapen van de pijn, dus nu gaat ze toch echt beginnen met de zware medicijnen, genaamd dexamethason.

Vanmiddag zou de neurochirurg de nieuwe scans beoordelen, en wij zouden thuis gebeld worden. Gebeld werden we wel, alleen met de mededeling dat de neurochirurg vandaag vrij was, en dat we het dus maandagochtend pas horen, sjongejonge.

Probleem is alleen dat, aangezien de behandeling snel moet starten, er maandagmiddag al de eerste bestraling gepland is. Als er wel geopereerd gaat worden, wordt dat dus uitgesteld, anders al maandag begonnen.

We zijn erg teleurgesteld dat we nu niets konden horen. Tevens hebben we onze oude contacten ingeschakeld om te verifieren of de huidige behandelwijze de allerbeste is, wederom als second opinion.

Maandag laat ik het weten als we meer weten.